Sve kategorije

Industry News

Ti si ovdje : Početna> Vijesti > Industry News

Kako odabrati gorivo za dizel generatorski set?

Vrijeme: 2018-06-20 Hits: 2

Odabir goriva za dizel agregate je također vrlo važan. Samo odabirom pravog i kvalitetnog goriva može se produžiti vijek trajanja dizel agregata. Dakle, kako odabrati gorivo za dizel generatorski set?

 1. Gorivo koje odaberemo mora koristiti gorivo preporučeno u uputstvu za upotrebu dizel agregata. Ovo je najprikladnije gorivo za trenutne dizel agregate. Korištenje ispravnog goriva može smanjiti održavanje dizel agregata i produžiti vijek trajanja dizel agregata.
 2. Odaberite ispravan dizel prema temperaturi okoline područja u kojem se koristi dizel agregat. Na 5-42℃, 0#, -10# laki dizel može se koristiti, 10# laki dizel može se koristiti u južnim područjima, a -20#, -35# laki dizel može se koristiti u sjevernim zimskim alpskim područjima.
 3. Gorivo u rezervoaru za gorivo ne bi trebalo da bude prepunjeno, a kamoli da prelije rezervoar za gorivo, a poklopac rezervoara za gorivo treba da bude dobro zatvoren. Ako je rezervoar za gorivo postavljen na otvorenom, mora se dodati kišni poklopac.
 4. Prilikom dolivanja goriva pazite na okolinu, i dobro radite na prevenciji požara i eksplozija, a pušenje je strogo zabranjeno.
 Gore navedeno je kako odabrati gorivo za dizel generatorski set? Nadam se da svi mogu koristiti dizel agregate ispravno i sigurno kako bi smanjili stopu kvarova dizel generatora.