Sve kategorije

Industry News

Ti si ovdje : Početna> Vijesti > Industry News

Kako odabrati snagu dizel agregata?

Vrijeme: 2019-11-30 Hits: 16

Prilikom kupovine dizel agregata, treba uzeti u obzir sveobuhvatne performanse i ekonomske pokazatelje dizel agregata, profesionalizam dobavljača, geografsku lokaciju i stvarni profesionalni nivo, te da li dobavljač ima sredstva za postprodajnu uslugu, kao što su vozila za hitne popravke , specijalne mašine itd. Zatim razmotrite da li snaga odabrane jedinice odgovara snazi ​​električnog opterećenja. Općenito, bolje je odabrati snagu jedinice na osnovu: nazivne snage jedinice x 0.8 = snage električne opreme. Ako postoje veliki i srednji motori, treba uzeti u obzir 2-5 puta veću startnu struju. Ako se jedinica uglavnom koristi za punjenje UPS-a, potrebno je obaviti stručnu konsultaciju u skladu sa stvarnom situacijom UPS-a, a zatim se može odrediti nazivna snaga generatora.

Prije odabira dizel agregata, prvo treba razjasniti odnos između pet glavnih snaga u parametrima dizel agregata, odnosno prividne snage, aktivne snage, nazivne snage, maksimalne snage i ekonomske snage. Mnogi ljudi će zbuniti svoje definicije. Ovdje da vam pomognem da to riješite tako da možete razumjeti.

(1) Jedinica prividne snage je KVA, koja se koristi za izražavanje kapaciteta transformatora i UPS-a u našoj zemlji.
(2) Aktivna snaga je 0.8 puta veća od prividne snage, jedinica je KW. moja zemlja je navikla na opremu za proizvodnju električne energije i električnu opremu.
(3) Nazivna snaga dizel agregata odnosi se na snagu koja može raditi neprekidno 12 sati.
(4) Maksimalna snaga je 1.1 puta veća od nazivne snage, ali je dozvoljen samo 1 sat unutar 12 sati.
(5) Ekonomska snaga je 0.75 puta veća od nazivne snage, što je izlazna snaga koju dizel generatorski set može raditi dugo vremena bez vremenskog ograničenja. Kada se radi na ovoj snazi, goriva je najmanje, a stopa kvarova je najmanja.

Prilikom odabira dizel agregata, možete unaprijed izračunati veličinu potrebnog opterećenja, a zatim odabrati agregat prema opterećenju.