Sve kategorije

Industry News

Ti si ovdje : Početna> Vijesti > Industry News

Kako pokrenuti dizel agregat

Vrijeme: 2019-06-15 Hits: 12

1) Postavite birač regulatora napona na ekran prekidača u ručni položaj.
2) Uključite prekidač za gorivo i istovremeno fiksirajte ručicu za kontrolu goriva na položaju gasa od oko 700 o/min.
3) Upotrijebite ručicu prekidača pumpe za ulje pod visokim pritiskom da ručno pumpate ulje kontinuirano sve dok ne dođe do otpora pumpanju ulja i mlaznica za gorivo ne počne oštro škripati.
4) Stavite ručicu prekidača pumpe za ulje u radni položaj i gurnite reduktor pritiska u položaj za smanjenje pritiska.
5) Okrenite ručicu rukom ili pritisnite dugme za električni start da pokrenete dizel motor. Kada dizel motor dostigne određenu brzinu, brzo povucite reducirnu osovinu natrag u radni položaj da pokrenete dizel motor.
6) Nakon što se dizel motor pokrene, okrenite električni ključ nazad u srednji položaj, a brzinu treba kontrolisati na 600-700 o/min, i obratite pažnju na pritisak ulja i indikaciju merača (za radni pritisak ulja, pogledajte uputstva za upotrebu raznih dizel motora). Ako nema indikacija pritiska ulja, odmah ga isključite radi pregleda.
7) Ako dizel agregat radi normalno pri maloj brzini, brzina se može postepeno povećavati na 1000~1200 o/min za rad predgrijavanja. Kada je temperatura vode 50~60℃, a temperatura ulja dostigne oko 45℃, tada će se brzina povećati na 1500 o/min. /Min, obratite pažnju na to da frekventnometar razvodnog panela treba da bude oko 50 Hz, a voltmetar 380-410 volti. Ako je napon visok ili nizak, reostat magnetskog polja se može podesiti.
8) Ako dizel generatorski set radi normalno, možete zatvoriti prekidač zraka između generatora i opterećenja, a zatim postupno povećavati opterećenje i slati snagu prema van.