Sve kategorije

Industry News

Ti si ovdje : Početna> Vijesti > Industry News

Glavni razlog zaglavljenja mlaznice dizel agregata

Vrijeme: 2020-10-10 Hits: 13

1. Dizel nije čist, a u cijevi za ulje pod visokim pritiskom ima nečistoća, što može uzrokovati trošenje igličastog ventila i igličastog ventila injektora, a igličasti ventil i igličasti ventil nisu dobro zatvoreni. Osim toga, prljavština na oprugi za regulaciju tlaka injektora, tapku i drugim dijelovima se pomiče do gornjeg dijela igličastog ventila injektora kroz spojnicu injektora, ili pamučno uže ili olovna žica koja se koristi za sprječavanje curenja ulja na uljnom vodu ulazi u mlaznica za prskanje kroz cijev za ulje visokog pritiska. Ulje će uzrokovati zaglavljivanje sklopa igličastog ventila.
2. Temperatura motora je previsoka i prskalica nije dobro ohlađena, a sklop ventila je zaglavio. Međutim, prekasno vrijeme dovoda goriva, prekomjerni kamenac ili začepljenje kanala za rashladnu vodu, istrošenost krajnjeg dijela radnog kola vodene pumpe i dugotrajno preopterećenje motora uzrokovat će pregrijavanje motora.
3. Ispušni ventil je istrošen, što uzrokuje da mlaznica za gorivo kaplje kada se gorivo zaustavi, tako da zakrivljena mlaznica sagorijeva i taloži koks, što rezultira zaglavljenim kvarom.
4. Pritisak ubrizgavanja je prenizak, što dovodi do povratnog protoka gasa pod visokim pritiskom u komori za sagorevanje;
5. Prilikom ugradnje mlaznice za gorivo, brtva koja nedostaje ili je zaptivka oštećena, što uzrokuje curenje zraka, što uzrokuje previsoku lokalnu temperaturu mlaznice goriva i blokiranje.
6. Razlozi za proizvodnju dijelova, kao što su čvrsto prianjanje otvora za ugradnju injektora na glavi cilindra sa injektorom, premali razmak između tijela igličastog ventila i montažne rupe na glavi cilindra, te je obrađena rupa za montažu injektora na glavi cilindra preduboko.