Sve kategorije

Industry News

Ti si ovdje : Početna> Vijesti > Industry News

Prilikom postavljanja dizel agregata obratite pažnju na sljedeće stavke

Vrijeme: 2021-05-16 Hits: 33

1. Mesto ugradnje treba da bude dobro provetreno, kraj generatora treba da ima dovoljno ulaza za vazduh, a kraj dizel motora treba da ima dobre izlaze za vazduh. Površina otvora za zrak trebala bi biti više od 1.5 puta veća od površine spremnika za vodu.
2. Područje oko mjesta postavljanja treba održavati čistim i izbjegavati postavljanje objekata koji u blizini mogu stvarati kisele, alkalne i druge korozivne plinove i pare. Ako uslovi dopuštaju, treba opremiti uređaje za gašenje požara.
3. Ako se koristi u zatvorenom prostoru, izduvna cijev mora biti spojena na otvorenom. Prečnik cevi mora biti ≥ prečnika izduvne cevi prigušivača. Koleno cevi ne bi trebalo da prelazi 3 da bi se obezbedio nesmetan izduv. Nagnite cijev prema dolje za 5-10 stepeni kako biste izbjegli ubrizgavanje kišnice; ako je izduvna cijev postavljena okomito prema gore, mora se postaviti kišni poklopac.
4. Kada je temelj napravljen od betona, pomoću nivelma izmjerite njegovu razinu tokom postavljanja, tako da jedinica bude pričvršćena na ravnu podlogu. Između jedinice i temelja trebali bi postojati posebni jastučići protiv vibracija ili nožni vijci.
5. Oklop jedinice mora imati pouzdano zaštitno uzemljenje. Za generatore koji trebaju imati neutralnu tačku direktno uzemljenu, neutralnu tačku mora uzemiti profesionalac i opremiti gromobranskim uređajima. Strogo je zabranjeno korištenje uređaja za uzemljenje mrežnog napajanja za neutralno Tačka je direktno uzemljena.
6. Dvosmjerni prekidač između generatora i mreže mora biti vrlo pouzdan kako bi se spriječio obrnuti prijenos energije. Pouzdanost ožičenja dvosmjernog prekidača treba provjeriti i odobriti lokalno odjeljenje za napajanje.
7. Ožičenje startne baterije mora biti čvrsto.