Sve kategorije

Industry News

Ti si ovdje : Početna> Vijesti > Industry News

Koraci ugradnje i prijema dizel agregata

Vrijeme: 2017-10-20 Hits: 4

Koraci predostrožnosti za prihvatanje dizel agregata nakon puštanja u rad:

1. Prije svega, kada se dizel agregat ugasi, provjerite izgled agregata, svih instrumenata i spojeva kablova, ako postoji bilo kakav problem, potrebno ga je riješiti prije prijema
2. Nakon završetka inspekcija prije pokretanja, ručno otklonite greške u agregatu, provjerite da li su parametri generatorskog seta normalni, a zatim zaustavite mašinu, a zatim izvršite automatsko otklanjanje grešaka. , Provjerite da li su parametri uređaja normalni
3. Obratite pažnju na ispitivanje generatorskog agregata pod opterećenjem. Nakon što se završi prijem testa bez opterećenja, izvršite ručne i automatske testove nosivosti generatorskog agregata. Molimo Vas da pročitate procedure rada generatorskog agregata i pažljivo provjerite da li su izlazni parametri generatorskog seta normalni i zvuk Da li ima bilo kakvih abnormalnosti?
4. Pokrenite dio opterećenja koji napaja generatorski set i pažljivo provjerite da li opterećenje radi normalno. Na kraju, provjerite da li su performanse zaštite dizel agregata netaknute i da li je siguran i pouzdan.

 Budući da ne postoji poseban instrument za ispitivanje opterećenja, nemoguće je utvrditi da li nazivna izlazna snaga i nosivost mogu zadovoljiti projektne zahtjeve nakon završetka projekta, što direktno utiče na prihvatanje projekta; neki dizel agregati su instalirali opremu za smanjenje buke nakon što je smanjena buka iz okoline. Ona je mala, ali ima određeni utjecaj na izlaznu snagu jedinice. Nemoguće je otkriti kolika je izlazna snaga jedinice izgubljena, da li je kvalitet projekta smanjenja buke u skladu sa ugovornim zahtjevima prema originalnom dizajnu i koliki je razumni gubitak snage jedinice zagarantovan.

Kako produžiti vijek trajanja generatora i maksimizirati energiju generatora je vrlo važna predugradnja dizel agregata. Sljedeće su mjere opreza za instalaciju
  1. Mesto ugradnje treba da bude dobro provetreno, kraj generatora treba da ima dovoljno ulaza za vazduh, a kraj dizel agregata treba da ima dobre izlaze za vazduh. Površina izlaznog otvora za zrak treba biti više od 1.5 puta veća od površine rezervoara za vodu; ulaz zraka nije gladak ili ne ispunjava zahtjeve, a manje zraka ulazi u cilindar, što će uzrokovati nedovoljnu količinu goriva u cilindru, stvoriti naslage ugljenika i uticati na nosivost dizel agregata; Slično, izduvna cijev ne ispunjava zahtjeve, a smanjen je i sadržaj kisika u zraku u strojarnici, što će također uzrokovati nedovoljno goriva u cilindru, stvarati naslage ugljika i utjecati na nosivost dizel agregata.
    2. Područje oko mjesta postavljanja treba održavati čistim i izbjegavati postavljanje objekata koji u blizini mogu stvarati kisele, alkalne i druge korozivne plinove i pare. Ako uslovi dopuštaju, treba opremiti uređaje za gašenje požara.
    3. Za upotrebu u zatvorenom prostoru, izduvna cijev mora biti spojena na vanjsku stranu. Prečnik cevi mora biti veći ili jednak prečniku izduvne cevi prigušivača. Koleno cevi ne bi trebalo da prelazi 3 da bi se obezbedio nesmetan izduv. Cijev treba spojiti Nagnuti prema dolje 5-10 stepeni kako bi se izbjeglo ubrizgavanje kišnice; ako je izduvna cijev postavljena okomito prema gore, mora se postaviti kišni poklopac. Da bi se povećala izlazna snaga dizel generatorskih agregata, sa određenim kapacitetom i brojem cilindra, samo ubacivanjem više vazduha u cilindar da bi gorivo u cilindru u potpunosti sagorelo može se povećati prosječni efektivni pritisak agregata. Trenutno, dizel agregati imaju turbo pojačivač. Kompresor, koji postavlja stroge zahtjeve za ispuh dizel agregata. Kada izduvni gasovi nisu glatki ili brzina izduvnih gasova ne zadovoljava zahtjeve, zrak koji ulazi u cilindar će se smanjiti, što će uzrokovati smanjenje nosivosti dizel agregata.
   4. Kada je temelj napravljen od betona, nivo jedinice se mora meriti libelom tokom ugradnje, tako da se jedinica učvrsti na ravnoj podlozi. Između jedinice i temelja trebaju postojati posebni jastučići protiv vibracija ili nožni vijci.
   5. Oklop jedinice mora imati pouzdano zaštitno uzemljenje. Za generatore koji moraju imati neutralnu tačku direktno uzemljenu, profesionalac mora izvršiti neutralno uzemljenje i biti opremljen uređajima za zaštitu od groma. Strogo je zabranjeno korištenje uređaja za uzemljenje mrežnog napajanja za provođenje neutralne točke. Uzemljite direktno.
 6. Dvosmjerni prekidač između agregata i mreže mora biti vrlo pouzdan kako bi se spriječio obrnuti prijenos energije. Pouzdanost ožičenja dvosmjernog prekidača mora provjeriti lokalno odjeljenje za napajanje.